Vänersborg värre än Grönköping

Vilken förnyelse Marie Dahlin ska bli kommunalråd i Vänersborg. Som första kvinnliga kommunalråd i Vänersborgs kommun ska hon bli historisk. Men det är hon ju redan efter alla politiska skandaler s har gjort under hennes tid som ordförande i arbetarekommunen.
Dahlin blev historisk då hon berättade för ttela att hon inte visste vad fakturorna gällde som hon skrev på för Arenabygget.
Nej, efter den skada som koalitionen mellan socialdemokraterna och centern åstadkommit för Vänersborgs invånare bör nu samtliga toppolitiker inom de båda partierna lämna politiken.
Hittills har bara ett av de högst ansvariga kommunalråden, Lars-Göran Ljunggren (s) tvingats avgå. Medan centerns skrupelfria kommunalråd, Bo Carlsson klamrar sig fast på taburetten. Finns det inga medlemmar inom centern som kan kasta ut den ekonomiskt så omdömeslöse Bo Carlsson.
Andra oansvariga centertoppar som Ann-Britt Fröjd och Marianne Karlsson borde också stå på tur för att lämna politiken.
Inom det största partiet i koalitionen, socialdemokraterna borde det finnas kraft att även få bort arbetarekommunens mångåriga ordförande Marie Dahlin och kommunfullmäktiges ordförande Dan Nyberg. De har lika stort ansvar för den ekonomiska katastrofen Arena Vänersborg, Toppfrysaffären och att kommunala handlingar mörkats och inte diarieförts.
Den nya majoriteten måste också göra sig av med motorn bakom Arena Vänersborg S Anders Larsson som utan att tjänsten utlystes tillsattes som näringslivschef. Och detta skedde efter att Arena Vänersborg började tona fram som riksskandal.
Den ekonomiskt så oansvariga trojkan, f kommunalrådet S Anders Larsson (s), Lars-Göran ljunggren (s) och centerns kommunalråd Bo Carlsson lyckades att dupera medierna om sin fantastiska idé om en jättearena. Den skulle sätta Vänersborg på kartan.

Och det har den gjort så till den milda grad att Grönköping framstår som en blek kopia till Vänersborg. Det har gått så långt och folk drar sig för att berätta att de kommer från Vänersborg – Sveriges mest utskrattade kommun.
Hur kunde det gå så illa? Jo, politiker som suttit i tre decennier och en fabulerande för att inte säga lögnaktig informationsavdelning i kommunen som duperade både allmänhet och medier.
Dessutom backade ttela upp projektet. Dåvarande chefredaktör Allan Johansson släppte loss de enögda sportjournalisterna att ohämmat höja Arenaplanerna till skyarna. Själv skrev Johansson lika enfaldigt, i sin lördagsspalt nedsättande, om oss som var kritiska och samlade namn för att få folkomröstning om projektet. Vilket tyvärr nekades av fullmäktige
Rune Lanestrand
ttela ttela ttela

2 Responses to Vänersborg värre än Grönköping

  1. […] Upprinnelsen till denna växling är JOs femte utredning som vi skrev om i torsdags och som TTELA också skrev en artikel om igår – JO tar upp anmälan mot kommunen. Stefan Kärvling bloggar om detta – mörkning och mygel eller varför inte Rune Lanestrands Vänersborg värre än Grönköping […]

    Gilla

  2. Sven skriver:

    Hur många centermedlemmar finns det i Vänersborgskretsen ??? Idealisterna är borta.
    En känd landstingscenterpolitiker i Halland uttalade vid ett tillfälle.
    ”Vi behöver inte en massa medlemmar som vi skall skriva till och informera – det är röster vi vill ha”!
    Lever ”dom” efter den devisen är dom svåra att kasta ut.

    Gilla

Lämna en kommentar