Medierna inskränker yttrandefriheten ansåg Janne Josefson när han sommarpratade

Jag brukar somna när jag vilar efter maten och sätter på sommarpratarna i P1. Men inte i dag när Janne Josefson satt vid mikrofonen. Han var inte nådig i sin kritik av media som vill inskränka yttrandefriheten i stället för att slå vakt om den.
Godhetsapostlarna kallar han de politiskt korrekta journalister och redaktioner som sitter och bestämmer vad som får och kan sägas och skrivas.  SVT-chefen Hanna Stjärne är en av dessa som till och med skrivit en lista över ord som som inte får användas i ”folkets tv.”
Josefson lyfte på förlåten och berättade hur unket medieklimatet är i tv-huset. Det talas vitt och brett om ett oberoende public service men chefernas ängsligheten för det fria ordet är stor i dag.
När jag hörde att Janne Josefsson, med sitt sitt stora sociala patos skulle sommarprata, bestämde jag mig direkt. Honom ska jag lyssna på. Och det var uppfriskande.
Han inställning till journalistiken inger hopp bort från den mediesoppa som i dag serveras av de stora mediehusen som blundar för verkligheten och ger samma glättiga och falska bild av Sverige som de flesta politikerna.
Missa inte Janne Josefssons samhällskritiska sommarprogram. Det är verkligen värt att lyssna på!
Rune Lanestrand

 

5 Responses to Medierna inskränker yttrandefriheten ansåg Janne Josefson när han sommarpratade

  1. Adelaidat skriver:

    Shall we exchange links? My website https://zetds.seychellesyoga.com/jml

    Gilla

  2. Rune Lanestrand skriver:

    Journalisthögskolan = Kommunisthögskolan
    Josefson beskriver också Journalisthögskolan som gick under namnet Kommunisthögskolan där det skedde en enorm indoktrinering i den rätta läran. Eleverna är nu chefer inom mediebranschen. Inte minst inom public service. I dag sker indoktrineringen främst när det gäller mångkultur och migration. Politiskt korrekta godhetsapostlar som Josefson kallar dem.

    Gilla

  3. Rune Lanestrand skriver:

    Här kan du höra Janne Josefson även utan musik! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/916906?programid=2071

    Gilla

  4. Anonym skriver:

    Hej Rune

    Har du noterat framgången med Trumps tal i Polen?

    https://www.whitehouse.gov/blog/2017/07/06/president-trumps-poland-speech-highlights [https://www.whitehouse.gov/sites/whitehouse.gov/files/images/twitter_cards_blog.jpg]

    Top Three Moments from President Trump’s Speech in Poland | whitehouse.gov http://www.whitehouse.gov

    ________________________________

    Gilla

Lämna en kommentar