Vänsterpartiet har brett stöd

för sitt krav på hemtagning av de svenska soldaterna från det smutsiga och orättfärdiga kriget i Afghanistan. Trist att se hur svekfulla socialdemokraterna och miljöpartiet är mot Vänsterpartiet.
Genom sin, feghet och sin trolöshet mot den gjorda överenskommelsen spär s och mp på misstroendet mot partier och politiker.
Miljöpartiet tycks helt ha förirrat sig bort från den svenska fredliga utrikespolitiken. Och tydligen varit pådrivande för att göra upp med hökarna inom Alliansen.
Med fler dödade svenska soldater och allt fler länder som tar hem sina soldater kommer Lars Ohly och Vänsterpartiet få rätt. Även om de just nu malträteras av de inom den politiska eliten som tror att man kan skapa fred med krig.
Träffar sällan någon som inte vill ta hem de svenska soldaterna.
Rune Lanestrand
svd svd dn gp

3 Responses to Vänsterpartiet har brett stöd

  1. Kerstin skriver:

    Ja
    EU blir alltmer av en inkarnation av allt ont man kan tänka sig. Jag var emot eländet fån början, eftersom jag sagt att det är ett krigsprojekt, inte ett fredsprojekt, men det har redan blivit värre än ens jag, men min svartsyn, tänkte mig. Säg något, utöver att vi fortfarande har kvar vårt svenska våta snus, av allt det som man lovade inte skulle inträffa pga EU-medlemskapet, som inte har just inträffat?

    Gilla

  2. Paul Rimmerfors skriver:

    Du har helt rätt Rune! Det är visserligen svårt att bedöma vilket av de beslutande partierna som fått ge efter mest. Faktum kvarstår att beslutet är urvattnat och inte fredsbefrämjande. Som f d ordf i Ungdomens Fredsförbund under Svenska Freds med Per Anders Fogelström som ordf följer jag fortf hans ståndpunkt att våld föder våld. Vänstern har fullföljt sin övertygelse och kommer att få rätt. Kriget kan inte vinnas militärt. Märkligt att nya beslutet inte bryr sig om det. Tyvärr behöver nog alla 47 ingående länderna krig som övning och vapenutprovning. Tragiskt för Sverige efter mer än 200 års fred.

    Gilla

  3. ABA skriver:

    Beslutet om att alla soldater skall vara hemma 2014 är en sanning med modifikation. 2014 börjar EU’s grundlag att gälla ( Såvida SD inte kan stoppa andra omröstningen i höst om antagandet av densamma) och då kommer inga politker att behöva ställas till svars för truppförflyttningar av svenska soldater. Det ligger då inom EU’s sold.

    Gilla

Lämna en kommentar