Arena Vänersborg sänkte socialdemokraterna

Äntligen slipper vi den politiskt så dåraktiga majoriteten av socialdemokrater och centerpartister i Vänersborgs kommun.
Socialdemokraterna gick från 40 till 24 procent och centern tappade en dryg tredjedel. Har nu bara tre mandat. Det finns hopp för demokratin.Ytterst välförtjänt efter att ha dragit på kommunen så dåligt rykte i hela landet och skadat ekonomin så enormt.
Arena Vänersborg kommer för alltid att stå som ett monument över hybris och kommunalt storhetsvansinne. KD med Andreas Vänerlöv i spetsen som också ivrat för Arenan straffades även han av väljarna.
Vinnarn är främst Vänsterpartiet och moderaterna.
Nya i kommunfullmäktige är Välfärdspartiet som också kritiserat Arenabygget och slöseriet med kommunala medel.
Skönt att slippa se de politiskt så självgoda kommunalråden Lars-Göran Ljunggren (s), Bo Carlsson (c) och den politiskt så förvirrade Arbetarekommunes ordförande Marie Dahlin vid rodret. Dahlin slår alla rekord i politisk dumhet när hon nu skyller partiets tillbakagång i Vänersborg på Mona Sahlin. Och samtidigt påstår att Arenan inte haft någon betydelse för valutgången i Vänersborg.
Att i fortsättningen slippa se den politiska storskojaren, Dan Nyberg som kommunfullmäktiges ordförande, och den som ska representera kommunen utåt är också en herrans välgärning.
Det var Nyberg som var den främste motståndaren till en folkomröstning om Arenan.
Nu finns det ett bra underlag för en politisk majoritet utan centern och Bo Carlsson i en ny majoritet. Och s förstås. Helst också KD. Låt Arenapartierna stå i skamvrån länge!
Rune Lanestrand
Radio Väst ttela Bohusläningen

3 Responses to Arena Vänersborg sänkte socialdemokraterna

  1. […] Rune Lanestrand […]

    Gilla

  2. Rune Lanestrand skriver:

    Jag litar på Stefan Kärvling och James Bucci. De kommer inte att stödja Lars-Göran Ljunggren och Bo Carlsson, Marie Dahlin, Dan Nyberg eller S Anders Larsson.

    Gilla

  3. […] TTela, Rune Lanestrand […]

    Gilla

Lämna en kommentar