Vänstern samarbetar med Sverigedemokraternas systerparti. I Danmark.

Vänsterpartiets systerparti i Danmark , Socialistisk Folkeparti samarbetar med Sverigedemokraternas motsvarighet Dansk Folkeparti.
-De revolutionära är faktiskt Dansk Folkeparti. Det är de som gör uppror och som insisterar på att man ska står för den man är och var man kommer ifrån. Det är de som säger att samhället ska vara radikalt annorlunda än vad det är i dag. De är mer socialt inställda även om de beskylls för att vara stagnerade. De tänker helt enkelt socialister säger Marie Fugl som är ledamot av Storköpenhamns fullmäktige för Socialistisk Folkeparti.
-Pia Kjaersgård är inte distanserad och analytisk och det är ovanligt att en representant för underklassen får så mycket inflytande som hon har fått . Samtidigt kan jag känna en stolthet över den danska demokratin som faktiskt låter det vara möjligt att de kan komma till makten som de gjort.
”Marie Fugl vägrade länge att samarbeta med Dansk Folkeparti. Blotta tanken på att stötta en majoritet där Dansk Folkeparti ingick fick det att vända sig i magen på henne. Men när hon såg klassmönstren, att det som alla de andra partierna kom överens om att göra faktiskt var att utestänga den organiserade underklassen från demokratiskt inflytande, ändrade hon sig.”
”Sedana valet 2005 har Socialistisk Folkeparti tänkt om och nu samarbetar Dansk Folkeparti, Socialdemokraterna och Socialistisk Folkeparti kring hälsopolitiken i Storköpenhamns fullmäktige.”
-Jag (Marie Fugl) har samarbetat med Pia Kjaersgaards man. Vi har kunnat få loss mer pengar till sjukhusen och samtidigt också sett till att minska vinstmarginalerna för läkemedelsföretagen. Dansk Folkeparti är väldigt socialt inriktade. Men i invandringspolitiken kommer vi förstås aldrig att komma överens
.
Citat och pratminus vid Marie Fugl:s uttalande är ordagrannt återgivet ur Vänsterpartiets tidning Flamman den 30 september 2010. Intervjuare är Lars Schön. Rubriken på den brett uppslagna artikeln är; ” I Danmark samarbetar vänstern med rasister.”
Jag läste och häpnade! Gnuggade ögonen och läste en gång till. Bara ett Sund emellan.
Undrar om Lars Ohly, som på valnatten inte kunde sitta i samma sminkloge som Jimmie Åkesson, har läst i Flamman om hur hans systerparti omfamnar Sverigedemokraternas systerparti i Danmark. Även socialdemokraterna samarbetar med Dansk Folkeparti. Och Mona Sahlin som inte med tång vill ta i SD.
Flamman, under chefredaktör Aron Etzler, är i dag utan tvekan den i särklass mest öppna och mest intressanta partibundna tidningen. Inte minst Etzlers ledare med väldigt bra analyser som kan läsas med stor behållning oavsett partitillhörighet.

Rune Lanestrand
GP GP ttela DN SVD DN

5 Responses to Vänstern samarbetar med Sverigedemokraternas systerparti. I Danmark.

  1. […] Senaste kommentarer Inga-Lill Johansson on Stilla, vacker och solig …Rune Lanestrand on Stilla, vacker och solig …C on Stilla, vacker och solig …Kerstin on Vänsterpartiet har brett …Gustav Landström on Vänstern samarbetar med Sverig… […]

    Gilla

  2. Gustav Landström skriver:

    Ja vi får hoppas på att Vänsterpartiet i Sverige aldrig hamnar i sådan ideologisk och taktisk villoskog som Socialistiskt Folkeparti i Danmark har gjort. Danmark är ju skräck exemplet på vad som kan hända att det rasistiska rastret biter sig fast även i arbetarrörelsen partier. Tack och lov har vi ju Enhedslisten i Danmark som även Vänsterpartiet samarbetar med, vilket är bra, synd bara att vi inte på allvar har gjort slut med SF.

    Gilla

  3. Lisa skriver:

    Ja, han är en katastrof, ur många perspektiv.
    Ville bara säga att länken till expressen mitt i mitt inlägg hamnade fel. Jag skulle klistra in den i ett annan sammanhang. 🙂

    Gilla

  4. Ingeborg skriver:

    Vilket land företräder Carl Bildt? undrar insändaren. Ja, det är helt enkelt sig själv han företräder för att tjäna pengar och han bryr sig inte om vare sig Afghanistan, Sverige eller något annat land. Han är en STOR KATASTROF för Sverige och de andra är inte mycket bättre. Självklart skall det vara så att man som politiker först tar vara på sitt lands intressen. Man har ju betalt för det av skattebetalarna. Det borde vara självklart.
    Nu sjunger de sju (v, mp och s och Alliansen) i samma kör och i samma stämma. Det finns en agenda för det som pågår. Sverige skall som nation försvinna. Ändå är vi en av de äldsta nationerna i Europa med landskapslagar från 1100-talet.

    Gilla

  5. Lisa skriver:

    I min värld finns det ingen som är mer värd än någon annan. Det är klart, jag ser till min familj först och främst. Men, jag är inte lycklig om det innebär att jag är det på någon annans bekostnad.
    Jag ser mig som en världsmedborgare, och har rest mycket i mitt liv. Jag är oerhört tacksam för varenda möte med människor jag haft runt om i världen. Jag tittade inte närmare på SD inför valet, men synade de andra partierna desto mer.
    När man anklagar SD för att ljuga, när man kommer från ett annat parti, utan att närmare gå in på varför, när de övriga partierna verkar ljuga om precis allt, då undrar jag ändå: Är det inte bättre med ett parti som värnar om de som faktiskt bor i Sverige idag, och inte säljer ut Sveriges tillgångar till storfinanserna och världsoligarkerna? Jag styrs hellre av en grupp som värnar om det vi har, än en stat som säljer ut det vi byggt upp med statliga medel under årtionden. Som hellre satsar här hemma än säljer vapen och och skickar pojkar och män till ett smutsigt krig i Afghanistan. Som lyssnar på vad folket vill, och inte rättar sig efter Codex Alimentarius, Monsanto, telekomindustrin, oljeindustrin, vapenindustrin, mineralindustrin och opiumindustrin. Det sker t.o.m på utvecklingsländernas bekostnad! Man finansierar kriget med skattebetalarnas pengar! Men vilka tjänar på intäkterna? Inte för att jag vill ha de blodiga pengarna i vår stadskassa, men ändå. Som det ser ut nu, blir det sämre för oss alla, när det gäller miljö, krig och ekonomiskt välstånd. http://www.expressen.se/nyheter/1.2196861/ohly-oppnar-for-sin-avgang Våra politiker som passar på och tjäna en hacka när de fredsmäklar i krigsdrabbade länder. Vilket land företräder Carl Bildt? Kanske ingen annan än sig själv.

    De allra flesta människor vill bo kvar och leva där de är födda och uppväxta. De vill ta hand om sin närmiljö. De vill sällan flytta bort från familj och vänner. Att främja att folk har det bra där de bor, det är väl inte rasism?

    Men det är en underlig talkör vi har i våra medier. Kvalitet har inget med demokrati att göra, säger programledaren i programmet om brödbak med kvalitetsråvaror och mer tid och känsla i brödbaket. Det försörjer man ingen värld med. Och det här med Svenska flaggan, oj vad det är förbjudet i alla sammanhang, förutom sport, att visa att man är svensk. Invandrare som kommer hit tycker vi är bra märkliga i den frågan. Varför är ni inte stolta över ert land?
    Det kanske är lite svårt i dessa dagar dock…

    Gilla

Lämna en kommentar