Sverige satsar på legosoldater

Jag vill tillönska alla besökare och och kommentatorer på min blogg en Bra sommar. Midsommarhälsningen blev inte av för några dagar före midsommar tystade åskan datorn. En riktigt lugn midsommar utan dator kändes helt rätt. Nu är den i gång. Vidarebefordrar ett av de mest intressanta mejlen som kommit under tiden. Det är från Mikael Nyberg. En av våra främsta skribenter och kritiker av det allt mer avhumniserade samhället.
Han tipsar om senaste numret av Clarté som djuplodande tar upp Sveriges smygande övergång från fredsfrämjande nation till att bli en kugge i USA och NATO:s krigspolitik. Med måttot krig för fred. Nyberg är för sin källkritiska granskning mycket respekterad och jag rekommenderar också ett besök på hans intressanta hemsida.Han skriver i sitt mail;
”Sveriges första försvarsbarriär ligger numera utomlands, utanför det europeiska närområdet. Så lyder vår nya försvarsdoktrin. Vi rustar legosoldater för att delta i de västliga stormakternas krig. I talet om försvar av mänskliga rättigheter och kamp mot terrorism och massförstörelsevapen gömmer sig en ny kolonialism. EU-tjänstemannen Robert Cooper hymlar inte med den saken. En artikel i Clartés temanummer om krigsaktivismen, vilket kommer från trycket inom kort. http://www.mikaelnyberg.nu/aktuellt/akt_01.html
Hälsningar
Mikael Nyberg
Du får gärna vidarebefordra detta mejl. Den som vill anmäla sig till sändlistan gör det genom ett meddelande till min mejladress listan@mikaelnyberg.nu. Den vägen går det också att stryka sig från listan.”
Rune Lanestrand

Annonser

6 Responses to Sverige satsar på legosoldater

 1. ingeborg skriver:

  Småbrukartanten har rätt. Vi matas med dumheter både i TV och på radion. Sedan behöver jag bara säga CARL BILDT! Då förstår ni vad jag menar. Han är det värsta som drabbat Sverige.

 2. Allan skriver:

  Enligt min mening har Småbrukartanten (härlig signatur) helt rätt. I Irak är det oljan, i Afghanistan antagligen mineraler. Vackert prat om att tvinga på ett demokratiskt styrelseskick är just bara vackert prat. Tyvärr vill inte alla förstå detta.

 3. JANNE skriver:

  Nu får vi vara med och leka med de stora pojkarna!

  Få verkar bry sig – är Sverige med i NATO? Kanske det finns ett stilla hopp hos svenskarna…

  Media har inget emot de ”medeltida krigen” mot stater som knappt är fungerande stater! Små oorganiserade stater styrda av ickeläskunninga klaner och opiumodlande bönder hotar säkerheten i västvärlden…

  Krig är fred.

  Det verkar som om när man följer medias bevakning lär man sig att gilla läget efterhand.

  Sedan jag läste strategerna Brzezinski och Bobbitts böcker får man se hur det stora samhälls-schackspelet gradvist utvecklas mot ”välfärdsrockad” och öst-väst schack matt!

  Tidningarna är ju ofta åratal efter i analysen…Undrar varför?
  Om de var före/vakna/hade invändningar skulle kanske några av äventyren stoppas av folkliga påtryckningar – en proteströrelse…?
  Istället gör vi som gubbarna planerat.

  Kissinger har en ny bok ute om Kina nu (On China).
  Gubbarna är 20 år före tidningarna.

  Finns det något större pris än Kina?

  Privata säkerhetsstyrkor och legosoldater i västvärldens bakvatten är medeltid. Bara Sverige får vara med i rävspelet och göra goda framstötar bakom bazaren i Herat är vi nöjda!!

 4. Kerstin skriver:

  Jag begriper inte hur våra regeringar, S började ju faktiskt, kunnat förändra svensk utrikespolitik så till den milda grad utan att svenska folket ens verkar ha fattat vad som hänt. Det är nämligen något alldeles oerhört som hänt de senaste 10 åren och mycket värre än det låter ens i Nybergs artikel, som förstås är mycket bra, som allt han skriver.

  • smabrukartanten skriver:

   Jag skulle vilja säga att folket underhålls med annat för att inte för många ska engagera sig i saker som är viktiga. Tramsiga tv-program är en sån sak. Att hela tiden jobba för att kunna skaffa sig en massa onödiga prylar som man egentligen inte behöver är en annan. Det håller den stora massan sysselsatt så att de höga vederbörande kan göra som de finner bäst för egen del. Bland annat det här med deltagande i ibland påhittade krig. I grunden skulle jag tro att det handlar om att komma åt dessa länders råvarutillgångar. Olja grundämnen m m.

 5. Eva Ivarsson skriver:

  Instämmer i rekommendationen att läsa Mikael Nybergs artiklar. Han skriver mången tänkvärd tanke om vad som sker i stort som smått.I Clarte´är det många som vidarebefordrar tankar som man kan grunna på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: