Nobelpriset till fel forskare

Uppdaterad
Medierna går i spinn. Efter Wikleaks pinsamma avslöjande om överheten syntes det mer angeläget än någonsin att blända folket. Se vilka fina människor vi är. Visst är vi demokrater som inte håller något hemligt för folket.
Programledare som skildrar spektaklet klär upp sig i frack och långa klänningar och tycks vara viktigare än själva gästerna. De har med förtjusning konstaterat att ”pristagarna har visat sig vara som helt vanliga människor.”
Varje år inför denna uppvisning får jag en obehaglig känsla att allt inte står rätt till. Är valet av pristagare de rätta när deras upptäckter har lett till en alltmer kemisk och förgiftad värld? Med ökad rovdrift, krig och elände
Pristagare som uppfunnit DDT, antibiotika som triggat fram mördarbakterier, farliga växtgifter, atomklyvning, genmanipulerade växter och djur. Även människans gener kan nu manipuleras så som forskarna i tredje riket bara kunde drömma om. De skändar skapelsen och belönas med 10 miljoner.
Hitlers genforskare fick inte Nobelpriset men den norske Nobelpristagaren i litteratur Knut Hamsun skänkte sin nobelmedalj till propagandaminister Joseph Goebbels. Var Hamsun imponerad av nazisternas strävan att ta fram en perfekt arisk människa?
Tysken Fritz Habor fick nobelpriset i kemi 1918. Habor uppfann stridsgasen att användas i Warefare, kemisk krigföring. Professor Egon Montz fick nobelpriset för att ha upptäckt lobotoimin som gick ut på att skära av nervbanor under pannloben.
Rena monster skapas och belönas. Kaniner med självlysande päls, med en gen från en lysmask eller majs som producerar sitt eget insektsgift som även dödar omistliga humlor och bin och kycklingar utan fjädrar så man slipper plocka har belönats med nobelpriset under senare år. Nobelkommitténs dåliga omdöme tycks aldrig ta slut.
Nanopartiklar som är så små att de kan passera blod/hjärnbarriären. Mediciner som gör människor sjukare än den sjukdom de bär på. Den miljö, den närmast heliga och sällan ifrågasatta forskarvärlden har skapat, är i dag ett inferno. Inte minst för barn, som blivit allergiska. Som inte kan bryta ned allt kemiskt i mat, vatten och i luften. (Mellan 30-40 procent av barn i skolåldern har någon form av allergi.)
Nej Nobelfesten är till för de människor som inte reflekterar, inte ser långsiktigt utan blint fortsätter att stirra sig blinda på tekniska/kemiska lösningar.
Forskare som vill söka biologiska lösningar och forska på att avveckla det farliga atom- och kemisamhället får aldrig Nobelpriset.
När fristående, ansvarstagande forskare med empati och känsla för vår livsmiljö och som även på plats hjälper t ex Indiens fattigbönder mot Monsantos utsugning får det alternativa nobelpriset, Right Liveihood Award, blir det ingen direktsändning i Sveriges television med galaklädda reportrar när priset delas ut i riksdagshuset.
Det känns väldigt tråkigt. Men jag blir för varje år, tyvärr mer och mer övertygad om att Nobelfesten främst är till för dem flyter med och som står i tjänst hos multinationella företag och inte bryr sig om den pågående förgiftningen av Moder Jord.
Rune Lanestrand
gp svd dn ab

Annonser

One Response to Nobelpriset till fel forskare

  1. Inga-Lill skriver:

    På människans uppfinningsrikedom finns inga gränser! Det är dock märkligt att många av de uppfinningar som premieras stort, har lett till problem och elände. Som t ex antibiotikan. Det kunde ju ha varit ett gott skydd mot många farliga infektioner om det inte hade lett till helt idiotiskt missbruk. Detta har ju sedemera naturen slagit tillbaka på med resistenta bakterier som följd. Så nu är vi ju snart tillbaka på ruta ett igen!
    Ett av de värsta formerna av antibiotikamissbruk är ju när den används i foder hos grisar o kycklingar, detta bara för att kunna hålla dessa djur levande under de mest vidriga förhållanden fram till dess de slaktas. Så mycket av de resistenta bakterierna som nu sprids kan vi tacka Smithfields och andra djurfabrikanter för även ”svenska” Scan håller sig väl framme. Ett hopp om att bli av med dessa anläggningar är att det fossila bränslet tryter o blir så dyrt att det inte längre går att hålla på med sådan naturvidrig verksamhet längre. Sen finns ju hur mycket annan skit som helst som framhålls som världsfrälsande GMO är ju ett annat elände. Jaa hu ja!
    Sånt som är bra det får nästan ingen uppmärksamhet alls tyvärr, det motarbetas som vanligt av massmedia.
    Det luktar pengar lång väg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: