Stig Malms skräckkabinett var inget skämt

Förslagen till partiordförande och ledning för socialdemoktarerna blir allt märkligare. Det mest tokiga hittills är författaren Christer Isakssons på Svenska Dagbladets Brännpunkt i dag.
Isaksson föreslår att IF Metalls ordförande Stefan Löfven ska leda socialdemokraterna tillsammans med Eva Nordmark, ordförande i SKTF. Något mer betongaktigt än Löfven, så metallare han är, får man leta efter. Ordet ekologi ingår överhuvudtaget inte i hans ordförråd.
LO ska således helt ta över partiet. Då kommer det att gå lika illa som för centerpartiet när LRF tog över taktpinnen.
Nu förstår jag att Stig Malms förslag till valberedning bestående av Jan Nygren, Anders Sundström och Göran Johansson inte var något skämt.
Nu ska detta skräckkabinett till valberedning kompletteras med ett liknande i toppen för Socialdemokraterna.
En mer omdömeslös kungamakare än denne Christer Isaksson har väl sällan skådats.
Rune Lanestrand
DN SVD

Annonser

3 Responses to Stig Malms skräckkabinett var inget skämt

 1. Mie skriver:

  Tror inte att Sossarna kan få en bättre partiledare än Mona Salin.

  Medias bild av henne har varit bedrövlig och bör granskas. Både i text, ord och bild har hon framställts i så dålig dager att det har varit övertydligt att medierna har gått in för att göra ner henne.
  Budskapet hon har haft i valrörelsen har varit i mitt tycke det ärligaste av alla partiledarnas.

  Det är en kvinna som har levt och lärt. Det är sorgligt att partiet inte har ställt upp bakom henne utan väljer den här vägen som inte kommer att leda sossarna framåt utan ytterligare medverka till söndring.
  Det Persson förstörde går inte att reparera på så kort tid.

 2. Johan skriver:

  Roger Akelius har ofta bra idéer, hans tankar om ”social demokrati” som ”konkurrerar med moderaternas populistiska röstjakt på mittfronten” är intressanta.

  http://di.se/Artiklar/2010/11/24/220931/MOROGNTOPPDebatt-Akelius-Jag-jobbar-garna-grati/

 3. sl skriver:

  Det är bra om IF Metall tar tag i (s), sossarna är deras skapelse. Däremot bör SSU och kvinnoförbundet kanske lämna (s) och inkorporeras i (v) eller (mp). Det är synd att den verklighetsfrånvända vänstersekterismen förstört (s) så grundligt, partiet är oigenkänneligt. IF Metall vet att det behövs ny kärnkraft, denna ödesfråga måste tas tag i snarast möjligt. Gnället från (v) och (mp) bör ignoreras, alliansen med dem var det grövsta misstag (s) gjort sen folkomröstningen om kärnkraft.

  Jan Nygren och Göran Johansson vore ju rena drömmen. Bort går däremot Jytte, Veronika och resten av de teknikfientliga reaktionära krympande-resurs-omfördelarna. Det finns ingen framtid för de fattiga utan tillväxt, den är den enda frigörande faktorn. Energi ska finnas billigt i överflöd. Vattenkraft ska byggas ut i Norrland, nya kärnkraftverk i söder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: