Moderaterna – det nya miljöpartiet?

Fredrik Reinfeldt och hans stab är utomordentligt skickliga. Man har dock inte lyckats att sälja partiets miljöpolitiska profil. Nu har tre förment ”gröna” moderata kvinnor knutits till högsta partiledningen för att råda bot på detta.
Nu tar Reinfeldt upp kampen mot centerpartiet och vill bli borgerlighetens Ny miljöparti också. Det stämmer med hans långsiktiga strategi att äta upp kollegorna i Alliansen. Nu tar m över centerns roll som borgerligt ”miljöparti”.
På samma sätt som moderaterna nästan utraderat kristdemokraterna genom att den hygglige Göran Hägglund knappast fått igenom en enda av kd:s hjärtefrågor under senaste mandatperioden.
Moderaternas gömda bockfot; en omvittnat dålig känsla för miljön och att sätta ekonomin före miljön har mött motstånd bland ungdomar och kvinnor.
Kvinnor i toppen är lösningen. Men tyvärr är det bara kosmetika. Efter att ha läst olika uttalande från de tre nyutnämnda m-kvinnorna som nu ska bedåra väljarna växer tvivlet om moderaternas ärliga intresse för miljön allt mer.
Partisekreterare Sofia Arkelsten, vice partisekreterare Gunilla Sjöberg och den likaledes nyutnämnda gruppledaren för moderaterna i riksdagen Anna Kinberg Batra vill samtliga ha mer kärnkraft och säger heller inte nej till uranbrytning i Sverige. Det är i stort sett deras enda bidrag i miljö- och energidebatten.
De tre stjärnskotten har samma religiösa tro på den farliga kärnkraften som Carl Bildt och Reinfeldt. De gör det otroligt enkelt för sig när de tror att kärnkraften ska frälsa mänskligheten. I likhet med den övriga partitoppen tycks de inte ha tagit någon som helst lärdom av Tjernobyl och flera ytterst allvarliga kärnkraftsolyckor runt om i världen. F övr samma kortsynta inställning till kärnkraften som Jimmie Åkesson. Troligen avgörande för att SD röstar på Alliansens förslag till talman.Anna Kinberg Batra har själv bevisat sin intelligensnivå och sitt ”goda” omdöme när hon som riksdagskandidat i Stockholm uttalade att ”Stockholmare är intelligentare än lantisar”. Alltså inget för oss som bor utanför tullarna.
Rune Lanestrand
SVD DN GP Expr

Annonser

4 Responses to Moderaterna – det nya miljöpartiet?

 1. […] en av de mest ytliga av de politiker som nått en så hög position. Läs också om moderaterna Det nya miljöpartiet. Rune Lanestrand dn gp […]

 2. […] lobbyister visste jag inte när jag kommenterade henns utnämning till partisekreterare. Se kommentar Rune Lanestrand DN […]

 3. Lisa skriver:

  På tal om lågenergilampor, en stor och elak bluff:
  http://www.vagbrytarenstockholm.se/teknik/lagenergilampor/index.htm

 4. Inga-Lill J skriver:

  Ja, det är nog tur att spjälstaketet i munnen på politikerna inte alltid är homogent utan att en del grodor hittar förbi och ut. Det är ju på detta sätt man får reda på vad de verkligen tänker och tycker.
  En spricka i den politiskt korrekta fasaden. Jag tänkte på Annas uttalande om oss övriga svenskar vi som är lågintelligenta.
  Något miljöparti det blir M inte hur de än krumbuktar sig. De hör väl tydligt till den kategorin ”miljötänkare” som tror att ”bara jag byter till lågenerilampor så är miljön räddad”.
  Tyvärr är det nog i den stilen väldigt många resonerar. Många har nog inte minsta hum om vilka radikala förändringar som trots allt ska till om något ska börja gå i rätt riktning med vår gamla jord.
  Sådana kunskaper får man söka på egen hand för massmedia sprider inte mycket av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: