Arena – eländet bara fortsätter

Arena Vänersborg som skulle ”sätta Vänersborg på kartan” håller nu på att driva trollhätteföretaget Stålab, med 55 anställda, i konkurs.
Orsaken är den att Vänersborgs kommun håller inne 4,1 miljoner på hittills osäkra grunder.
Det är inte så lite utmanande att läsa de färgglada valannonserna med skryt från centern och socialdemokraterna när man vet vilket ekonomiskt elände de båda partierna ställt till med. Inte bara elände för kommunen utan nu också för företag som under stark tidspress byggt Arena Vänersborg.
De båda kommunalråden Lars-Göran Ljunggren (s), och Bo Carlsson (c) ler krampaktigt i reklamen tillsammans med några av de ledande partikamraterna som bär det främsta ansvaret för att Vänersborgs kommun i dag har ett löjets skimmer över sig. Känt även utanför landets gränser.
För barnen i skolan och på dagis, de gamla och sjuka, som nu tvingas betala priset för kommunalrådsmonumentet Arena Vänersborg, hoppas jag att Vänersborgarna nu tar sitt ansvar.
Och röstar bort de politiker som dels skämt ut kommunen så gruvligt men också kastat så många skattemiljoner i sjön.
Glöm inte att det finns politiker inom fler partier som ivrat för Arenan men som nu försöker låtsas ha varit kritiska till bygget. Bl a Andreas Vänerlöv (kd) och Lars G Blomgren (fp)
Rune Lanestrand
ttela

Annonser

One Response to Arena – eländet bara fortsätter

  1. […] Rune Lanestrand belyser på sin blogg att vi nu i valtider ska komma ihåg att många politiker som ivrade för Arenan, som bl.a. Andreas Vänerlöv (kd) och Lars G Blomgren (fp), nu försöker rädda sitt skinn och säger att de var emot bygget. Samtidigt gör James Bucci (V) en ny anmälan mot kommunen igen till JO, då de inte offentliggör handlingar om Arenan och Advokatkostnaderna för Arenan tickar iväg. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: