Ursäkta, men nu räcker det med vallöften

Margareta Ohlsson i Brålanda säger att hon och maken stänger av tv och radio när de får höra politikerna komma med nya vallöften. Många med Margareta orkar helt enkelt inte med fler löften och den inställsamma tonen som går som en epidemi bland politikerna före valen. Jag hör allt fler säga som Margareta.
Det hela blir inte så lite farsartat när man vet att när valet väl är över och valaffischerna blåst bort eller plockats ner blir det annat ljud i skällan. För det är bara inför valet partierna tvingas lyssna eller låtsas lyssna. Mellan valen gör partierna precis som de vill.
De struntar i vallöften, skyller på ekonomin och kör sitt eget race väl medvetna om att de är ensamma på banan. Med många miljoner i partistöd är partierna helt oberoende av de få medlemmar som fortfarande inte gett upp och betalar in en symbolisk medlemsavgift som inte längre spelar någon som helst roll för partiernas ekonomi.
Vi väljare vet också att någon måste betala och att notan för alla ”reformer” hamnar i vårat knä. Vi vet också att när fyraårsperioden väl är tillända har staten på olika sätt tagit tillbaka vad som lovades inför valdagen. Bl a att för att kunna hålla den växande och omättliga byråkratin i stat, landsting och kommuner intakt och på gott humör. Annars kan den börja jäklas!
Margareta, förresten berättar att hon idag ska demonstrera mot att Swedbank lägger ned sitt kontor i Brålanda. Det sista. För inte så länge sedan hade Brålanda fyra banker. Innan fussionsraseriet startade. Affärsinnehavarna tvingas nu åka 2,5 mil, med dagskassan, till Vänersborg.
– Och Maud Olofsson som säger att landsbygden ska ha lika bra service som i storstäderna. Det är bara tomt prat säger Margareta, som en gång var aktiv i centern. Hon var också med och startade Småbrukare i Väst i protest mot centern och LRF:s stordriftspolitik inom jordbruket. Hon har gnistan kvar fast hon fyller 90 på onsdag. Hon oroar sig bara för det ökade våldet och brottsligheten, som också har drabbat det tidigare så fredliga samhället, men det talar politikerna väldigt lite om tycker Margareta.
Rune Lanestrand
DN SVD GP Sydsvenskan
TTELA Västerbotten-Kuriren

Annonser

5 Responses to Ursäkta, men nu räcker det med vallöften

 1. Ingeborg skriver:

  I DN idag är det en stort uppslagen artikel om Maud Olofsson som nu skall jobba för att höja lönerna för högutbildade kvinnor. Det lönar sig dåligt för kvinnor att utbilda sig säger hon. Men hon har inte behövt utbilda sig, hon tjänar bra på att prata, prata och prata. När hörde vi henne prata om landsbygden sist?
  Som Rune L skriver, valet känns farsartat och vi var några vänner som satt och pratade en kväll och vi funderade över var ifrån dessa människor kommer som nu är politiker. Man hittar inte dessa pratmakare ute i verkliga livet.

  • Inga-Lill J skriver:

   Dagens politiker är ”broileruppfödda” till sitt ämbete, till skillnad från hur det var förr. Då var det många som kom ifrån verkligheten. Och följaktligen visste lite mer hur de vanliga människorna i gräsrotsnivå hade det. Ett exempel som kommer för mig just nu var Lars Werner som ju var murare innan han hamnade i politiken. Det fanns flera liknande politiker för 30-40 år sedan och säkert ännu fler för ännu längre tillbaka i tiden.
   Nuförtiden däremot så skolas man in nästan på dagis.

 2. arbetare skriver:

  I SVT:s partiledarutfrågning fick statsminister Fredrik Reinfeldt stå till svars för att en utförsäkrad överläkare uppmanats säga upp sig och söka jobb på Samhall. Men SVT missade att överläkaren är en del av S-kampanjen. (TT)

  Varför är det nästan alltid socialistiska politiker som gör bort sig på andras bekostnad?

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag vet inte hur du säkert kan veta att inlägget i SVT är en del av s-kampanjen.
   Hur som helst;
   En mor i bekantskapskretsen berättade att hennes trettioåriga dotter med familj, med skadad rygg och många års mycket svårt lidande, inte längre får någon hjälp inom sjukvården.
   Hon är så pass dålig att hon inte kan sitta uppe någon längre stund och inte heller ta sig till arbetsförmedlingen.
   Då kommer arbetsförmedlingen hem till henne.
   Mamman sa också att ingen, som inte själv drabbats eller som har en svårt sjuk anhörig kan föreställa sig hur hårt samhället har blivit. Och den ”utvecklingen” har pågått i rätt många år nu.

 3. Inga-Lill J skriver:

  Ja det är som vanligt! De allvarliga problemen hörs
  det ingenting om. De kör sina mantra: Vård skola omsorg! Och där görs inga förbättringar heller. Där är det slimmat på personalsidan.
  Men sänka skatter för redan rika det har ju gått bra! Vi går nog mot samhällskyftor som börjar likna dem vi hade på 1600-talet ungefär. Förresten så är den mest och absolut mest grundläggande frågan VÅR MILJÖ!! Utan ett fungerande livsrum och en frisk miljö här på jorden så behövs inte något annat heller. Varken jobb eller sjukvård eller annat sånt om ingen längre kan leva här på jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: