Alliansens krigspolitik skadar Afghanistan och Sverige

De fyra ledamöterna i Alliansen arbetsgrup för utrikes- och försvarspolitik Sten Tolgfors (M), Birgitta Ohlsson (FP), Kerstin Lundgren (C) och Holger Gustafsson (KD) förespråkar fler svenska soldater till Afghanistan, på DN-debatt i dag.
Fullständigt obegripligt att Alliansen vill sända ytterligare soldater till det orättfärdiga kriget i Afghanistan. Detta samtidigt som det kommer nya rapporter om hur ISAF-styrkan dödar många civila och oskyldiga afghaner.
T o m USA har börjat inse att endast förhandlingar kan skapa fred i landet. Något som man inte hör från svenska sida.
I stället förklarar Alliansen med sitt vapenskrammel ”krig” mot en majoritet av svenskarna som inte tror på krig och våld för att skapa fred i Afghanistan.
Debattinlägget är en riktigt sorglig läsning och kanske blir det Afghanistanfrågan som fäller regeringen i det kommande valet.
Det förefaller som om regeringen numera styr riksdagen i stället för tvärt om. T ex är det helt fel att försvarsminister Sten Tolgfors sitter ordförande i alliansens arbetsgrupp för utrikes och försvarspolitik. Riksdagsledamöterna ska hålla koll på ministrarna och inte tvärt om.
Jag fäster mig vid att både missionsförbundaren Sten Tolgfors och Holger Gustafsson är aktivt kristna. Av dem borde man kunna kräva lite mer av humanism och mindre av krigsretorik.
Sten Tolgfors har ”utvecklat” sig från en fredlig vapenvägrare till en av EU:s mest krigiska och politiskt obehagliga försvarsministrar. Och Holger Gustafsson är ledande kristdemokrat.
Det är något som inte stämmer. Eller vill de båda herrarna ha ett
religionskrig? Hemska tanke.Finns det ingen bland Alliansens riksdagsledamöter som längre håller på den traditionella svenska försvars och säkerhetspolitiken med fredliga humanitära insatser i stället för krig och elände? Och som kan säga .
Rune Lanestrand
GP SVD SVD SVD DN SVD DN SVD DN

Annonser

2 Responses to Alliansens krigspolitik skadar Afghanistan och Sverige

  1. Kerstin skriver:

    Ett lite feltryck i en tidning gav ett gott förslag till namnbyte på riksdagen – nämligen till riskdagen!

  2. […] beslutsunderlag”, Svensson pekar på det bisarra i att förlänga en misslyckad insats, Lanestrand menar att kriget i själva verket stjälper istället för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: